Welkom bij de leergang Implantologie
Onze leergang implantologie is al jaren een succes en onlangs hebben wij het programma weer geüpgraded. Zo blijven we altijd up to date en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Wat gaan we doen?
Gedurende 10 lesdagen, waarvan 6 dagen theorie en 4 dagen praktijk, nemen we je mee in de wereld van de implantologie waarbij je zelf ook 3 patiënten gaat implanteren. Gedurende deze leergang zullen veel onderwerpen de revue passeren en komen verschillende specialisten hun kennis met je delen.
Zo gaat een kaakchirurg je alles vertellen over anatomie zodat je met de juiste kennis orale chirurgie kunt gaan toepassen. We gaan het hebben over diagnostiek en radiologie, over indicatiestelling en behandelplanning en over verschillende implantaattypen, een flap design, hechten én tot slot over botopbouw & botsubstituten.
Hoofddocent Thibaut de Jong zal je alles vertellen over de intakes. Er zal aandacht worden besteed aan het implanteren van de dentate en edentate kaak en hoe daarna (uitneembare) suprastructuren kunnen worden vervaardigd.
Een complete opleiding dus, waarbij we altijd zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Voor het volledige programma kun je hier een kijkje nemen.
Samen met de patiënt ben je, op grond van zijn/haar zorgvraag, aan het einde van de opleiding in staat om verantwoorde keuzes te maken met betrekking tot de verschillende behandelopties.
NB! Het is mogelijk om met je eigen implantaatmerk te werken.
De opleiding is inclusief een parallel opleidingsprogramma voor één van jouw assistenten!
De kosten voor de complete leergang bedragen € 7.500,- (BTW vrijgesteld) per persoon.
Na inschrijving voor deze leergang ontvang je een aanbetalingsfactuur van 10% van het opleidingsbedrag. Het is mogelijk om in overleg in termijnen te betalen.
Bij de kosten zijn inbegrepen:
– Een parallel opleidingsprogramma –
– Studiemateriaal –
– Catering –
– Diploma –
Deze leergang is bedoeld voor tandartsen. Er is buiten de opleiding tandheelkunde geen specifieke vooropleiding vereist.
Aan het eind van deze leergang is de cursist in staat om:
- De patiënt voor te lichten en het behandelplan te bespreken
- Indicatie en contra-indicatiegebieden te herkennen (d.m.v. de medische anamnese, röntgenonderzoek, sociale anamnese)
- Te werken met de hedendaagse technieken, receptuur, apparaten, materialen en instrumenten
- Om onder begeleiding, eigen patiënten te implanteren in een edentate kaak en in de regio element 36 of 46
- Administratie op orde te houden (protocollen schrijven, begrotingen opstellen, aanvragen versturen richting de zorgverzekeraar, verslaglegging, terugkoppeling schrijven, folders maken en de website te updaten)
- De geleerde theorie praktisch toe te passen in de eigen praktijk en te handelen bij eventuele complicaties
- De afgestemde nazorg en recall per patiënt toe te passen
- Digitale afdrukken te maken en de suprastructuur te plaatsen.
Nieuwsgierig geworden naar het programma?
Klik hier om naar het complete programma van 2024 te gaan Klik hier om naar het complete programma van 2025 te gaanJe dient tijdens deze leergang zelf zorg te dragen voor 3 patiënten. Patiënten en assistenten worden geacht bij bepaalde lesdagen aanwezig te zijn. Houd er wel rekening mee om dit ver voor aanvang te regelen.
Je wordt tijdens deze leergang (eventueel) geassisteerd door jouw eigen assistent bij:
- Zelfstandig implanteren in een edentate onderkaak
- Zelfstandig implanteren in een dentate onderkaak
- Zelfstandige behandeling naar keuze
De kosten van de leergang zijn exclusief de behandelkosten en materiaalkosten van het implanteren. Deze zullen worden doorberekend aan de patiënt. De aanvraag bij de verzekering, de kostenoverzichten en het declareren wordt gedaan door T.X. de Jong Tandzorg.
Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot jouw persoonlijke digitale leeromgeving. Vanuit deze leeromgeving kun je de modules voorbereiden, vragen stellen aan de docenten en word je gedurende de gehele leergang gemonitord.
De opleiding zal worden afgerond met een praktijkexamen.
Heb je de leergang met succes afgerond, dan ontvang je 61 KRT-punten.
Volgens de wet BIG is iedere tandarts of specialist mondziekten kaak- en aangezichtschirurgie (mka-chirurg) bevoegd tot het plaatsen van tandwortelimplantaten onder voorwaarde dat diens bekwaamheid aangetoond kan worden. Deze opleiding kan een uitstekende basis bieden om geleidelijk zelfstandig implantologiebehandelingen uit te gaan voeren. Natuurlijk kan het ook een goede opmars zijn richting registratie als implantoloog NVOI.
Zie voor de eisen onderstaande link: Reglement Consilium Implantologicum.
Klik hier voor het NVOI Reglement 2016
AVG
Gegevens en casuïstiek van patiënten welke behandeld worden tijdens de lessen worden volgens de privacy wetgeving gewaarborgd door getekende overeenkomsten van geheimhoudingsverklaringen met goedkeuring van de patiënt.