Welkom bij de leergang Parodontologie 

Als mondzorgprofessional ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van het parodontium, waardoor zowel de klinische analyse als ook de interpretatie onder jouw verantwoording vallen. Heb je het gevoel dat je kennis en vaardigheden mist om het paro(preventie)-traject kundig en goed onderbouwd uit te voeren? 

Dan is deze leergang iets voor jou! 

Benieuwd of deze leergang iets voor jou is? Luister dan hier de podcast waarbij docent Schelte Fokkema in gesprek gaat met Marieke Smits over haar ervaring met de leergang. 

De kosten voor deze leergang bedragen
€ 7.500,- (BTW vrijgesteld) verdeeld over 2 studiejaren (€ 3.750,- per studiejaar) per persoon.
Na inschrijving voor deze leergang ontvang je een aanbetalingsfactuur van 10% van het opleidingsbedrag. Het is mogelijk om in overleg in termijnen te betalen.

Bij de kosten zijn inbegrepen:
– Studiemateriaal –
– Catering –
– Diploma –

Wil jij ook graag deelnemen aan deze leergang?
Schrijf je dan middels onderstaande button in!
Start: 6 september 2024


Parodontologie

Om als mondzorgprofessional de klinische informatie kritisch en gedegen over te kunnen brengen biedt de Leergang Parodontologie een verdieping op het gebied van de klinische parodontologie. De leergang zal bijdragen aan het verwerven van inzichten in de parodontologie, een beter begrip van de pathofysiologie én doelgericht communiceren om de succescriteria van de parodontale behandeling te bereiken. Al onze lessen zijn onder begeleiding van onze vaste groep gerenommeerde docenten. 

Met behulp van deze kennis kunnen patiënten met complexe parodontale problemen succesvoller behandeld worden. Daarnaast kan er effectiever worden samengewerkt en kan het parodontale behandelproces duidelijker worden aangestuurd. 

Op deze manier wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt en wordt geïnvesteerd in een effectievere maar ook efficiëntere inrichting van de mondzorg. 

De leergang is bedoeld voor tandartsen en mondhygiënisten die een verbreding van de kennis rondom parodontologie willen opdoen.

De leergang Parodontologie bestaat uit 3 studieonderdelen:

  • Het toetsen van kennis op het gebied van de parodontologie en de medische anamnese.
  • Het ontwikkelen van kennis en inzicht verkrijgen in de speciële parodontologie.
  • Het behandelen van paropatiënten vanaf de intake tot en met de herbeoordeling, casusdocumentatie en het examen.

Onderstaande benodigdheden dien je tijdens de gehele opleiding zelf mee te nemen:

  • Cursusmap (welke je tijdens de kick-off van ons ontvangt)

Daarnaast dien je onderstaande boeken voor aanvang van de leergang, zelf aan te schaffen:

  • Handboek Parodontologie;
    Boek | W. Beertsen | 9789031368860
  • Voorkoming van medische accidenten;
    Boek | L. Abraham-Inpijn | 9789036817011

De leergang Parodontologie is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland geaccrediteerde opleiding. Dit betekent dat voor het tot stand komen van deze leergang een uitvoerige toetsingsprocedure is doorlopen en dat ieder jaar een voortgangsrapportage wordt samengesteld. De initiële aanvraag maar ook de voortgangsrapportages worden door een onafhankelijke adviescommissie, die representatief is voor het werkveld van de parodontologie, beoordeeld. Met deze procedure is een permanente bewaking en verbetering van de leergang gegarandeerd en voldoet de leergang aan de kwaliteitseisen van een officieel erkende Registeropleiding. 

Na het succesvol afronden van de leergang wordt een officieel diploma uitgereikt en wordt de kandidaat bijgeschreven in een landelijk register.

Docenten

Schelte fokkema
Parodontoloog

Vanessa Hollaar
Mondhygiënist

DaniËl Oortgiesen
Parodontoloog & implantoloog

Remco Koffijberg

Jeroen zweers
Parodontoloog

Hugo van Beurden
Microbioloog

Marta Ilik
restauratief tandarts

Testimonials

“Als cursist word je uitgedaagd om paropatiënten met complexe problemen adequaat te behandelen door kritisch te reflecteren en goed klinisch te redeneren. Het maakt je een kritische behandelaar, waardoor je vak uitdagender wordt. De leergang Parodontologie biedt mijns inziens een echte meerwaarde aan de mondhygiënist die affiniteit heeft met parodontologie. Ik was tijdens het examen erg onder de indruk van het niveau van de cursisten.”

Wouter Broekema
mondhygiënist

ACADEMIAE WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Dental Best Practice
Koggeschip 212
7429 BG Deventer
info@dentalbestpractice.nl