Welkom bij de leergang Parodontologie 

Wil jij jouw rol versterken in het parodontale behandelingstraject en de samenwerking met andere mondzorgprofessionals? Dan is deze leergang iets voor jou! De opleiding Parodontologie is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland geaccrediteerde post-HBO-opleiding. Dit betekent dat voor het tot stand komen van deze leergang een uitvoerige toetsingsprocedure is doorlopen en dat ieder jaar een voortgangsrapportage wordt samengesteld. De initiële aanvraag maar ook de voortgangsrapportages worden door een onafhankelijke adviescommissie, die representatief is voor het werkveld van de parodontologie, beoordeeld. Met deze procedure is een permanente bewaking en verbetering van de leergang gegarandeerd en voldoet de leergang aan de kwaliteitseisen van een officieel erkende Registeropleiding. 

Benieuwd of deze leergang iets voor jou is? Luister dan hier de podcast waarbij docent Schelte Fokkema in gesprek gaat met Marieke Smits over haar ervaring met de leergang. 

De kosten voor deze leergang bedragen
€ 7.500,- (BTW vrijgesteld) verdeeld over 2 studiejaren (€ 3.750,- per studiejaar) per persoon.
Na inschrijving voor deze leergang ontvang je een aanbetalingsfactuur van 10% van het opleidingsbedrag. Het is mogelijk om in overleg in termijnen te betalen.

Bij de kosten zijn inbegrepen:
– Studiemateriaal –
– Catering –
– Diploma –

Wil jij ook graag deelnemen aan deze leergang?
Schrijf je dan middels onderstaande button in!
Start: 7 juni 2024

Parodontologie

Als mondzorgprofessional word je veelal verantwoordelijk gesteld voor het paro-traject, waardoor de klinische analyse en interpretatie op jouw schouders rusten. Echter je voelt je hier niet altijd toe in staat, je kunt het onvoldoende onderbouwen of je kunt niet doelgericht communiceren om de succescriteria van de parodontale behandeling te bereiken. Om als mondhygiënist de klinische informatie kritisch en gedegen over te kunnen brengen biedt de leergang Parodontologie een verdieping aan op het gebied van de klinische parodontologie om inzichten te verwerven en een beter begrip van de pathofysiologie te krijgen. Met behulp van deze kennis kunnen patiënten met complexe parodontale problemen succesvoller behandeld worden en kan daarnaast succesvoller samengewerkt worden evenals het parodontale behandelproces succesvoller aangestuurd worden. Op deze manier wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt en wordt geïnvesteerd in een effectievere maar ook efficiëntere inrichting van de mondzorg gelijk aangepakt.

De leergang is bedoeld voor tandartsen en mondhygiënisten die een verbreding van de kennis rondom parodontologie willen opdoen.

De leergang Parodontologie bestaat uit 3 studieonderdelen:

  • toetsen van kennis op het gebied van de parodontologie en de medische anamnese
  • ontwikkelen van kennis en inzicht in de speciële parodontologie
  • behandelen van paropatiënten vanaf de intake tot en met de herbeoordeling, casusdocumentatie en examen

Onderstaande benodigdheden dien je tijdens de gehele opleiding zelf mee te nemen:

  • Cursusmap (welke je tijdens de kick-off van ons ontvangt)

Daarnaast dien je onderstaande boeken voor aanvang van de leergang, zelf aan te schaffen:

  • Handboek Parodontologie;
    Boek | W. Beertsen | 9789031368860
  • Voorkoming van medische accidenten;
    Boek | L. Abraham-Inpijn | 9789036817011

Na het succesvol afronden van de leergang wordt een officieel diploma uitgereikt en wordt de kandidaat bijschreven in een landelijk register.

Docenten

Schelte fokkema
Parodontoloog

Vanessa Hollaar
Mondhygiënist

DaniËl Oortgiesen
Parodontoloog & implantoloog

Remco Koffijberg

Jeroen zweers
Parodontoloog

Hugo van Beurden
Microbioloog

Marta Ilik
restauratief tandarts

Testimonials

“Als cursist word je uitgedaagd om paropatiënten met complexe problemen adequaat te behandelen door kritisch te reflecteren en goed klinisch te redeneren. Het maakt je een kritische behandelaar, waardoor je vak uitdagender wordt. De leergang Parodontologie biedt mijns inziens een echte meerwaarde aan de mondhygiënist die affiniteit heeft met parodontologie. Ik was tijdens het examen erg onder de indruk van het niveau van de cursisten.”

Wouter Broekema
mondhygiënist

ACADEMIAE WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Dental Best Practice
Molenstraat 3a
7437 AH Bathmen
info@dentalbestpractice.nl