Programma 2025

De leergang Uitgebreid gebitsherstel bestaat uit 4 modules en is onder begeleiding van gerenommeerde sprekers/docenten met allemaal hun eigen specialisme en kennis.

Nieuwsgierig geworden naar het programma? Onderstaande vind je het gehele programma van 2025!

Docent: Philip en Montyn
Locatie: Nijkerk
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Tijdens deze theoretische en praktische module leer je de ins en outs omtrent de meest gebruikte occlusie- en articulatieconcepten in de restauratieve tandheelkunde. 

Er zal, to-the-point en met de nadruk op klinische toepasbaarheid, stil gestaan worden bij de uitgangspunten van duurzaam gebitsherstel en waarom occlusie en articulatie, ondanks dat het niet sexy is, wel van essentieel belang is bij uitgebreid gebitsherstel alsook onderhoud van geplaatst (indirect) werk.   

In het hands-on deel komen onder andere het correct uitvoeren van facebow-, als ook verschillende beetregistraties aan bod evenals het uitvoeren van model- en digitale analyses. 

Docent: Philip en Montyn
Locatie: Nijkerk
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Tijdens deze theoretische en praktische module leer je onder andere hoe de verschillende vormen van gebitsslijtage juist te diagnosticeren, welke factoren van invloed zijn op de prognose en wanneer slijtage behandeld zal moeten worden. 

Er zal stil gestaan worden bij de voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij het (duurzaam) herstellen van de vorm en functie in het geval van slijtage en hoe dit te bereiken. 

In het hands-on deel komen verschillende behandelstrategieën en behandeltechnieken aan bod, zowel analoog als digitaal.

Docent: Riemer Vochteloo
Locatie: Nijkerk
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

In deze module ligt de nadruk op het maken van partiële indirecte restauraties van keramiek in de zijdelingse delen. Met de huidige mogelijkheden die adhesieve tandheelkunde bieden en de materialen die daarvoor beschikbaar zijn is het niet meer nodig om elementen volledig te omslijpen. 

Er zal aandacht zijn voor randvoorwaarden, indicatiestelling en daarnaast voor prepareren en cementeren. 

In zowel een introductie met achterliggende theorie als een hands-on deel wordt de cursist meegenomen in het gehele proces en is na deze dag in staat om er direct mee aan de slag te gaan. 

Docent: Hans van Pelt en Charles Steneker
Locatie: Nijkerk
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Tijdens deze module staat duurzaam herstel centraal en in dat kader wordt het Progressief Behandelconcept toegelicht, omdat dat als leidraad geldt bij het herstel van de anatomie en het sluiten van diastemen waarbij zoveel mogelijk tandweefsel gespaard moet worden. 

Er zal aandacht zijn voor bruggen van (hoog)edelmetaal en bruggen vervaardigd van keramiek. Tevens leer je wanneer deze bruggen geïndiceerd kunnen worden en welke preparatievormen leiden tot een optimaal resultaat.

Daarnaast komt de samenwerking en communicatie met tandtechniek aan de orde om gezamenlijk het maximale resultaat te bereiken en frustraties te voorkomen.

Stap voor stap gaan we van modelanalyse en het opstellen van een zorgplan, een slijpplan, afdruktechniek/scannen, beetbepalen, het maken van tijdelijke voorzieningen tot het cementeren (adhesief of conventioneel).

ACADEMIAE WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Dental Best Practice
Molenstraat 3a
7437 AH Bathmen
info@dentalbestpractice.nl